Tarieven en vergoedingen

Oefentherapie kan vergoed worden vanuit uw aanvullende verzekering. U kunt contact opnemen met uw verzekeraar over de vergoeding en het maximaal aantal behandelingen. Oefentherapie wordt beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. De vergoeding vanuit de basisverzekering hangt af van uw leeftijd en de vraag of u een aandoening heeft die op de lijst chronische aandoeningen staat. 

 

Bent u jonger dan 18 jaar?

Als u jonger bent dan 18 jaar dan worden de eerste 9 behandelingen voor oefentherapie vanuit de basisverzekering vergoed. Hebben deze behandelingen niet het gewenste resultaat? Dan vergoedt de zorgverzekeraar eventueel meer behandelingen (maximaal 9).

 

Bent u 18 jaar of ouder en staat uw aandoening op de lijst chronische aandoeningen?

Als u 18 jaar of ouder bent en uw aandoening op de lijst chronische aandoeningen staat dan wordt oefentherapie alleen vanaf de 21ste behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen moet u zelf betalen of worden vergoed vanuit uw aanvullende zorgverzekering. De behandelingen die u daarna nodig heeft worden vanuit de basisverzekering vergoed. Let daarbij wel op dat de behandeling vergoed worden uit de basisverzekering en dat betekent dat u eerst uw eigen risico moet betalen.Overigens bestaat er voor sommige chronische aandoeningen een maximum behandeltermijn. De behandeltermijn staat op de chronische lijst van de betreffende zorgverzekeraar.

 

Bent u niet verzekerd?

De onderstaande tarieven worden in rekening gebracht zodra u niet verzekerd bent voor (fysio-)oefentherapie.

Dienst

Prijs

Oefentherapie behandeling in de praktijk

 

€ 30,-

Oefentherapie behandeling aan huis

 

€ 42,-

Intake en onderzoek na screening

 

€ 44,-

Intake en onderzoek na verwijzing

 

€ 40,-

Intake en onderzoek na verwijzing aan huis

 

€ 52,-

Eenmalig oefentherapeutische onderzoek

 

€ 53,-

Niet nagekomen afspraak

 

€ 27,-

 

Overige diensten

De onderstaande tarieven gelden wanneer u een massage wilt binnen de praktijkruimte.

Dienst

Tijd

Prijs

Stoelmassage

 

20 minuten

€ 25,-

Reguliere massage

30 minuten

€ 35,-